A camp obert. Pràctiques culturals contemporànies

En coedició amb l’Institut Ramon Llull.

La cultura és un camp obert, un espai que, per definició, no es deixa tancar; és inestable i genera interrogants; crea nous llenguatges i referents, i transita per itineraris que cal descobrir i explorar. Les pràctiques i les disciplines que hi intervenen es creuen, es nodreixen entre elles, i malden per trobar sentit al subjecte humà i la seva contemporaneïtat. A camp obert presenta una sèrie d’assajos que ens apropen, des de perspectives tant properes com internacionals, a la realitat heterogènia, contradictòria i canviant de la cultura del segle XXI.

De les noves mitologies a la reflexió sobre la intel·ligència artificial; del teatre a l’arquitectura, el cinema i la creació artística i literària; de la sociolingüística a la ciència i la tecnologia, aquest recull dibuixa, en conjunt, allò que avui podríem entendre per cultura, sense voler limitar-la ni esgotar-ne totes les potencialitats.

A cura de Raül Garrigasait i Josep Ramoneda, compta amb assaigs de: Roger Bernat (dramaturg), Chiara Bottici (filòsofa), Carolina Ciuti (comissària d’art contemporani), Gemma De les Coves (física teòrica), Antònia Folguera, Carles Novellas i Enric Palau (membres del festival Sónar), Eva Franch i Gilabert (arquitecta), Michele Gazzola (expert en comunicació multilingüe), Boris Groys (crític d’art i filòsof), Joan Magrané (compositor), Katie Mitchell (directora de teatre i d’òpera), Arcadi Navarro (biòleg), Olivier Père (crític de cinema), Perejaume (artista i poeta), Albert Serra (director de cinema) i Simona Škrabec (escriptora i traductora).

Col·lecció Fora de col·lecció
Idioma Català
Any 2024
Pàgines 336
Editor Raül Garrigasait i Josep Ramoneda
ISBN 978-84-127457-7-1
Preu 22 €

Ressenyes

«La cultura és un camp obert», crònica de la presentació del llibre a La Setmana del Llibre en Català,  Núvol, 30 de setembre de 2o24.

Comparteix a