Anar a: Contingut » | Navegaciˇ principal »


Margalit

Margalit, Avishai

És filòsof. Nascut a Palestina el 1939, es va formar a la Universitat Hebrea de Jerusalem. Ha compaginat l'activitat docent en aquesta universitat amb la seva recerca a l'Institute for Advanced Study de Princeton, després d'un llarg recorregut com a professor a diverses universitats nord-americanes. És un dels intel·lectuals més rellevants pel que fa a la reflexió sobre la condició humana en el món contemporami i els reptes morals dels nostres temps. Ha estat un observador i analista clarivident del conflicte israelià-palestí i, per extensió, de la relació de l'Islam amb les societats occidentals. Ha dut la filosofia al terreny social i polític.

És autor, entre d'altres obres, de Idolatry (amb Moshe Albertal, 1992), The Decent Society (1996), Views in Reviews: Politics and Culture in the State of the Jews (1998), Isaiah Berlin: A Celebration (amb Edna Ullman-Margalit, 2001), The Ethics of Memory (2002) i Occidentalism: The West in the Eyes of Its Enemies (amb Ian Buruma, 2004).

Activitats

Avishai Margalit va donar una conferència amb el títol «Sectarism: Politics and Religion» («Sectarisme polític i sectarisme religiós») en el marc de la Butaca Jaume Casademont, una iniciativa de la Universitat de Girona, la Fundació Casademont i l'editorial Arcàdia, a Girona.


Anar a: Contingut » | Principi de la pÓgina »| Navegaciˇ principal »