Els reptes de l’educació en la modernitat líquida

Els reptes de l’educació en la modernitat líquida és el text de la conferència que va pronunciar Zygmunt Bauman a Barcelona el maig de 2006. Es tracta, doncs, d’una aportació inèdita en què el sociòleg polonès es planteja el lloc que ocupa l’educació en el context de la modernitat que ha definit com a «líquida».

Zygmunt Bauman inicia la seva anàlisi en la concepció actual del temps, per endinsar-se en la conquesta de la identitat individual i el maneig del diluvi d’informació, i arribar a definir la dinàmica contemporània de l’ensenyament. Bauman postula que l’educació cal que s’estengui al llarg de tots els anys com a garantia per a la convivència i la vida democràtica; l’educació ha de combatre la ignorància, ha d’atorgar poder a l’individu i nodrir la voluntat dels ciutadans per viure el present en la seva fugacitat i encarar el futur.

Fragment

«No solament cal renovar a cada instant, i al llarg de tota la vida, les habilitats tècniques i l’educació centrada en el treball; cal fer el mateix, i encara amb més urgència, quant a l’educació per crear ciutadans.» Zygmunt Bauman

Traducció
Col·lecció Els petits d'Arcàdia
Idioma Català
Any 2017
Pàgines 56
Format 12 x 20 cm
ISBN 978-84-946163-4-1
Preu 11€

Ressenyes

«No he perdut l’esperança: entrarem en raó», entrevista d’en Carles Capdevia a l’Ara, el 31 de març del 2013.

«Entrevista a Zygmunt Bauman», de la Núria Navarro a El Peródico, el 21 de novembre de 2008.

«Tres llibres», article d’Emili Teixidor a l’Avui, l’1 de març de 2007.

«L’angoixa del pensament», article de Ferran Toutain a El País, l’1 de març de 2007.

Article a la Revista Catalana de Pedagogia, vol. 5 (2007), de Xavier Laudo i Castillo.

Comparteix a